Colla de gegants de Sant Pere de les Puel·les

Dels gegants a la parròquia de Sant Pere de les Puel·les se’n tenia coneixement per les sortides que en feien cap als anys 50 i al començament dels 60 quan, fins i tot, participaven a la processó de Corpus de la parròquia. Però per motius que no coneixerem mai van romandre tancats i, el que va ser pitjor, sense la possibilitat durant molts anys de tornar-los a restaurar i recuperar, malgrat dels intents de diverses colles de geganters del barri i de Barcelona. 

No va ser fins a l'any 2002 que, amb l'aparició d'un grup de veïns de barri i el permís per part de la parròquia, els gegants són recuperats i es crea la Colla de Gegants de Sant Pere de les Puel·les. Són, per tant, una de les colles més joves de Ciutat Vella, nascuda amb ganes de fer activitats com ho prova el fet que ja n'han creat una parella de gegants petits l'Alfons i la Isabel per acompanyar els grans.

La colla de gegants és l’encarregada d’organitzar la festa de Sant Pere que es celebra el dia 29 de juny. Consta d'un Seguici amb els gegants grans i petits i amb una colla de Ciutat Vella convidada. 

Els gegants de Sant Pere participen en totes les trobades de gegants de Ciutat Vella, festes de la Mercè, Santa Eulàlia i Santa Madrona, així com en cercaviles d’altres poblacions.

Contacte: 

Pàgina web: www.facebook.com/gegantsdesantpere

Telèfon: 606637790

Correu electrònic: gegantspuelles@yahoo.es

Responsable: Óscar Córcoles

Direcció: Plaça de les Beates 2, 3r. 08003 Barcelona

Compartir: