Associació Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda

L'Associació de Trabucaires d'en Perot Rocaguinarda van néixer l'any 1990 després de viure la Festa del Pi de Centelles. Mentre que les altres colles buscaven un model típic de vestuari català, nosaltres vam decidir que l'entitat havia de ser diferent i vàrem trobar en el bandolerisme el que seria la nostra manera d’entendre el món del trabuc. També es tenia clar que ser trabucaire era un altra forma de sortir al carrer a entretenir-se i fer que la gent s’ho passés bé, tant el públic com nosaltres. Sent fidels amb la indumentària d’aquella època: barret d’ala ample(negre) emplomallat, capa de pastor o gascona(negre), armilla llarga envellutada(verda), camisa blanca, calçons marrons, mitges blanques i sabates de cuir amb vetes. Les noies amb faldilla llarga envellutada(verda) i una mica coquetes ensenyant els enagos blancs. 

Tot seguit, després d’una acurada recerca es decideix que el nom de la colla fos el de Perot Rocaguinarda, el bandoler català més important però alhora més desconegut per la societat actual degut a la mitificació d’en Serrallonga en cançons i dites populars. Cal recordar que Serrallonga va pertànyer a la quadrilla d’en Rocaguinarda com un bandoler més. Tot i que és l’únic personatge real citat per Cervantes en els capítols LX i LXI a la segona part del Quixot.

Els trabucs de l'associació són obra d'“Artesanias el Rojo” de Caudete, una fàbrica de més de vuitanta anys d’història especialitzada en la fabricació d’armes d’avantcarga.

El setembre de 1991 van ser batejars per altres colles trabucaires a la Festa Major d’Horta. A partir d’aquell dia sortim allà on ens ho demanen.

Contacte: 

Correu electrònic: trabucairesrocaguinarda@gmail.com

Responsable: Joan Mir

Direcció: Plaça de les Beates 2, 08003 Barcelona

Compartir: