Les entitats de Cultura Popular i Festes Majors de BCN reclamem al PROCICAT mesures urgents per poder reprendre les activitats
27 Març 2021

Aquest matí. 27 de març, 45 de les principals entitats i plataformes de la ciutat hem signat el manifest “#LaCulturaPopularÉsNecessària en una acte celebrat a la plaça de Sant Jaume.

L'acte, on hi hem estat presents 45 de les entitats promotores que representem unes 200 associacions de Barcelona, ha volgut reinvindicar que la cultura popular també és cultura i que sense la seva activitat es perd un important actiu associatiu del país i una eina de cohesió social i comunitària.   

En el manifest denunciem que la Generalitat ha oblidat el sector de la cultura popular i les festes majors, excloent les activitats culturals i festives en les revisions periòdiques de mesures del PROCICAT i "no s'han pres mesures possibles i intel·ligents" que ens permetin tornar a l'activitat.

També hem volgut recordar que "la cultura popular és una expressió cultural més del país i que, per tant, requereix ser tractada com la resta", fent palesa la urgència en la represa de les activitats culturals i comunitàries, en tant que eina de participació de la ciutadania i de cohesió social, i apostem per un "ús intel·ligent de l'espai públic" per al desenvolupament de les activitats.

A dia d'avui, el manifest l'han signat més de 150 entitats d'arreu de Catalunya que representem unes 800 agrupacions de cultura popular i festes majors.

Podeu llegir el manifest sencer i adherir-vos-hi en el següent enllaç.

 

 

Compartir: