Notícia

Es presenta el llibre La festa i la dansa en les fonts historiogràfiques de la memòria
20 Octubre 2020

L'Esbart Català de Dansaires presenta la darrera publicació feta per l'entitat l’obra de Raül Sanchis La festa i la dansa en les fonts historiogràfiques de la memòria: Corpus documental de la ciutat de València (segles XIII-XVII), publicació que va guanyar l’accèssit al V Premi Rafael Tudó 2018 per a estudis sobre dansa.

Aquesta obra té molta importància perquè treballa amb fonts historiogràfiques primàries, fet gens habitual en l'estudi de la dansa, en una etapa que ha estat molt poc estudiada fins a l'actualitat. La seva publicació permet posar a l'abast dels interessats en la matèria i a futurs investigadors el buidat i sistematització de la informació que aquestes fonts contenen.

És un estudi centrat en els autors, les obres i la informació sobre la dansa en el context festiu a València. Fa un recorregut per les entranyes de la història de les mentalitats amb la voluntat de plasmar la importància que la festa i la dansa  pública i privada, sense deixar de banda aspectes consubstancials com són el teatre, la música, el joc o l’espectacle.

L’acte tindrà lloc el dijous 22 d’octubre a les 8 del vespre a la Sala d’actes, comptarà amb la intervenció de Josep Fornés, antropòleg, i de Raül Sanchis, autor de l’obra i es podrà seguir tant en directe (cal reservar plaça a info@esbartcatala.org) com a través de les xarxes socials de l’Esbart Català de Dansaires.
 

Arxius: 

Compartir: