Notícia

El Nadal a La Casa
2 Desembre 2016

Aquest Nadal, vine a La Casa a gaudir-lo!

Un any més, La Casa dels Entremesos, la Federació i totes les colles es volquen per a fer arribar a tothom el Nadal amb un ampli ventall de activitats. Vine a disfrutar-les!

LA CARASSA DE NADAL - 3, 4, 10, 11, 17 i 18 DE DESEMBRE – 12,00 H.

Cercaviles de la tradicional Carassa de Nadal de Barcelona per la Fira de Santa Llúcia i carrers del Barri Gòtic, acompanyada per grallers, i tot llençant caramels per a nenes i nens.

ELS CONTAMESOS! - 4 DE DESEMBRE, 12,00 H.

Sessió especial de Nadal del conta contes de La Casa dels Entremesos amb: “Canta-mesos de Nadal”.  A càrrec de L’Esqueix.

EXPOSICIONS NADALENQUES - DEL 8 DESEMBRE AL 8 DE GENER

 • PESSEBRE POPULAR DE LA CASA DELS ENTREMESOS
  Pessebre amb figures originals i humorístiques de gegants, bestiari i altres personatges i grups de cultura popular de La Casa dels Entremesos. Aquest any amb noves i sorprenents figures.  Disseny i producció a càrrec de l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella.
 • CAVALCADA DE REIS 1900... 
  Exposició dels vestits dels Reis d’Orient i de patges barcelonins d’inicis del segle XX recuperats per La Casa dels Entremesos. Disseny i producció a càrrec de membres de l’Associació de Festes de la Plaça Nova i de l’Esbart Català de Dansaires.
 • DIORAMES DE PESSEBRE 
  Exposició dels diorames de pessebre construïts pels alumnes de l’Escola Taller de Pessebres de Barcelona de l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella.
 • "MIRADES DE GEGANT", 110 ANYS DELS GEGANTS DE SANT ROC DE LA PLAÇA NOVA
  Una mirada diferent a la història -la societat, els veïns, el urbanisme i les festes- del barri de la Catedral durant 110 anys i des dels ulls dels seus gegants. Una mirada que transmet l'esperit resistent dels plaçanovins i les plaçanovines. Disseny i producció de l’Associació de Festes de la Plaça Nova.

CAMPANYA DE RECOLLIDA DE JOGUINES: ELLS HI EREN...  I TU HI SERÀS? - DEL10 DE DESEMBRE AL 4 DE GENER

Porteu joguines noves i les entregueu al bestiari de totes les colles de La Casa dels Entremesos. Aquestes, faran de patges reials i els faran arribar a les nenes i els nens que les necessiten.  Gràcies rei!   Gràcies reina!

TITELLES A LA CASA: ELS PASTORETS I EN CU-CUT” - 10 DE DESEMBRE, 12,00 H.

Sessió de titelles tradicionals catalans amb: “Els Pastorets i en Cu-cut”. A càrrec de Companyia de Titelles Sebastià Vergés.

L’ESPERIT DEL NADAL - 10 DESEMBRE A LES  19,30 H.

Arribada de l’Esperit del Nadal i del seu seguici, “Ball de l’Esperit del Nadal” –amb l’Esbart Català de Dansaires- Pregó del Nadal i inauguració de pessebres i exposicions. Una producció de l’Associació de Pessebristes de Ciutat Vella.

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE: “NADAL A CEL OBERT. LES FIRES DE PESSEBRES DE BARCELONA DE JORDI MONTLLÓ - 15 DE DESEMBRE, 20,00 H.

Volum núm. 7 de la col·lecció: Estudis sobre patrimoni etnològic de Catalunya (enllaç). Presentació a càrrec de Lluís Puig, director de la Direcció General de Cultura Popular, Associacionisme i Acció Culturals, Jordi Montlló, autor del llibre i Josefina Roma, autora del pròleg. 

ENTRE JOCS I PASSEJADES... “LA CARASSA DE NADAL” - 17 DE DESEMBRE, 10,00 H.

Ludoteca de La Casa dels Entremesos, per a nenes i nens, amb jocs, tallers, pessebres, cançons i passejada amb La Carassa de Nadal. A càrrec de L’Esqueix.

FIRA DE SANTA LLÚCIA, XXIII DIADA DE LES TRADICIONS I COSTUMS NADALENCS DE CATALUNYA - 17 DE DESEMBRE, 10,30 H  -  14,00 H.

 • 10,30 h: Actuació de l'Esbart Català de Dansaires (seccions infantil i juvenil) amb danses d’hivern i del cicle nadalenc.
 • 12,00 h: Cercavila de la tradicional Carassa de Nadal de Barcelona per tot el recinte de la Fira, acompanyada pels grallers de la Moixiganga de Barcelona, tot llençant caramels per a nenes i nens.

L’HOME DELS NASSOS - 31 DE DESEMBRE, 10,00 H.

Aparició de l’Home dels nassos i cercavila per acomiadar l’any, des de La Casa dels Entremesos, amb el seu seguici d’animals de l’Arca de Noè i els tabalers Percudium. A càrrec de l’Arca de Noè i l’Associació de Festes de la Plaça Nova.

ELS CONTAMESOS! “ELS TRES REIS D’ORIENT DESORIENTATS” - 8 DE GENER, 12,00 H.

 Sessió especial de Reis del conta contes de La Casa dels Entremesos amb el conte participatiu “Els Tres Reis d’Orient desorientats”. A càrrec de L’Esqueix.

Compartir: