del 25 al 28 de gener
Recinte de la Fabra i Coats, Barcelona
Activitats especials
Som Cultura Popular 2018

Diferents entitats de La Casa i la pròpia Federació són protagonistes de la mostra del Fòrum Som Cultura Popular que es durà a terme del 25 al 284 de gener al recinte de la Fabra i Coats i a la plaça de Can Fabra de Sant Andreu.

De dijous a les 18 fins diumenge a les 14h. 

Dins de l'àmbit Museu Nòmada s'hi podran veure les exposicios: Cavallets... Endavant!! Els cavallets Cotoners de Barcelona  i Joan Amades, soci i president de l'Esbart Català de Dansaires  i De pagès a típic: 100 anys dels vestits de l'Esbart Català de Dansaires (a Can Bota)

Dins la Rambla d'Entitats l'Esbart Català de Dansaires i la Moixiganga de Barcelona hi seran presents amb un estand.

Dijous 25 a les 19h. a l'Escenari Nau de la Fàbrica de Creació.

19.30 h L’última festa en llibertat. Gràcia 1935 Projecció del document fílmic de Francisco Rojo sobre l’última Festa Major  de Gràcia abans del cop d’Estat de 1936 contra el Govern legítim de la República. 
 Diverses intervencions sobre l’any 1935 i conversa de Josep Fornés  amb Teresa Rojo, filla de l’autor. L’Esbart Català de Dansaires interpreta dues danses amb acompanyament  de piano.

Dissabte 27

- 11:00h a la Plaça de Can Fabra: Prepresentació de l'enregistrament Els balls d'Aureli Capmany amb la ballada de les seccions infantils i juvenils de l'Esbart Català de Dansaires amb al Coral Nou Horitzó.
- 16:00 h. Escenari Nau de la Fàbrica de Creació: Presentació de l’Any Aureli Capmany amb la presència de l'Esbart Català de Dansaires 
- 16.30 h. Escenari Nau de la Fàbrica de Creació: Presentació de l'Inventari de danses vives de Catalunya, un projecte de l'Esbart Català de Dansaires 
- 17:00 h.  Escenari Nau de la Fàbrica de Creació: Presentació del Ball per a tota la vida, balla sempre, ball per a tothom, un projecte de l'Esbart Català de Dansaires 
- 18:30 h. Escenari Espai Relacional - Ateneu l'Harmonia: Mulasses de Catalunya: experiències de recuperació, una proposta organitzada per l'Associació d'Amics dels gegants del Pi.
- 19:00 h. Escenari Espai Bota, El patrimoni cultural immaterial i el canvi social amb la presència de la Montserrat Garrich de l'Inventari de Danses Vives de Catalunya, un projecte de l'Esbart Català de Dansaires.

Diumenge 28

- 10:00 h. Escenari Auditori Biblioteca, Presentació de Danses a l'escola de l'Esbart Català de Dansaires i d'Els tallers de cultura popular a La Casa dels Entremesos per a escoles de la Federació d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella i La Casa dels Entremesos.
- 11:00 h. Escenari Espai Bota, El Seguici Popular de Barcelona amb Xavier Cordomí, director de La Casa dels Entremesos i Nicolàs Alonso, pare dels Gegants. Aquest debat ha estat proposat per la Federació d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella i La Casa dels Entremesos, juntament amb la Comissió de Seguiment del Protocol Festiu de la Ciutat de Barcelona.
 

Totes aquestes activitats són gratuïtes i obertes a tot el públic. 

Arxius: