Notícia

Pinta La Casa des de casa

Sou molts els infants (i no tant infants) que cada setmana entreu per la porta de La Casa dels Entremesos per a visitar els gegants, les bèsties i els nans de Ciutat Vella. Des de fa uns dies que no podeu venir, per això hem pensat d'acostar-vos-els a casa.

Des d'aquesta notícia us anirem penjant dibuixos de diverses figures per a que pugueu acolorir a casa amb una petita explicació. Avui, dijous 26 de març us engresquem a pintar la gegantona Laia.

La gegantona Laia representa una nena barcelonina del segle IV, símbol de la solidaritat i valentia dels barcelonins. La geganta porta a les seves mans els atributs de santa Eulàlia, la creu en aspa i el palmell. En el fermall que tanca la seva capa també es troben aquests símbols, així com l'escut de Ciutat Vella. La gegantona és portada pels infants dels grups de gegants de Ciutat Vella i està acompanyada per la música d'una cobla infantil de violins i flabiols.

Els gegants Nous de la casa dels Caritat o del Corpus es van crear l'any 1919 i des dels seus inicis participen en les cavalcades de les Festes de la Mercè i en les processons de Corpus de la Casa de la Caritat i d’altres parròquies de la ciutat. Després d’estar molts anys tancats, el 1986 la Diputació de Barcelona decideix restaurar-los i mitjançant el Districte de Ciutat Vella són cedits a la Federació, encarregada de fer-los ballar en cercaviles. Actualment l'Hereu i la Borda surten en la processó del Corpus de Barcelona, les Festes de la Mercè i en algunes ocasions molt especials. El seu ball, creat l’any 2003 amb coreografia de Montserrat Garrich i música d’Enric Montsant, inicia la processó del Corpus Christi barceloní.

Arxius: