20 de setembre a les 19h.
Palau Robert (sala 4). Passeig de Gràcia, 107, Barcelona
Activitats especials
Inauguració de l'exposició "Patufet, on ets? Aureli Capmany (1868-1954)"

Inauguració de l'exposició que reivindica el llegat del folklorista autodidacta, escriptor i promotor Aureli Capmany en la cultura catalana a partir del personatge d’en Patufet, protagonista de la revista infantil dirigida per Capmany. L’activitat s’emmarca en el conjunt d’accions programades pel Govern amb motiu de la commemoració del 150è aniversari del seu naixement. 

L’exposició s’estructura en deu apartats: Aureli Capmany i FarrésEn PatufetCançons, crits, orfeons i coralsRondalles, contes, romanços i llegendes; Ballsdanses, imatgeria festivaFestes, costums; Sants, santes i mares de déuJocs, joguinesBarcelonaGremis, confraries, oficisTeatres, espectacles i titelles.

A l’exposició també es projecta un audiovisual que recorda la vida i la trajectòria de Capmany en diverses facetes. Tota la informació sobre el tema es recull en el catàleg de l’exposició.

La comissària de l’exposició i també de l’Any Capmany és Montserrat Garrich, autora del llibre Aureli Capmany, l’obra d’una vida i experta en la cultura catalana i en història de la dansa popular. La inauguració comptarà amb la seva presència i amb la de la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, M. Àngels Blasco.

L'exposició es podrà veure fins el 20 de gener.

Activitat gratuïta. Aforament limitat.