Del 7 al 12 de febrer
Diversos espais
Activitats especials
Festes de Santa Eulàlia 2020

Amb l'arribada dels primers mesos de l'any arriba la Festa Major d'Hivern de Barcelona, unes festes on les entitats de la Federació tenen un protagonisme especial.

DIVENDRES 7

Els Protocols de l'Àliga
20 h. Sortida des de la plaça Sant Jaume dels protocols. Recorregut: plaça de Sant Jaume, carrer de Jaume I, plaça de l’Àngel, carrer de l’Argenteria, carrer dels Sombrerers, placeta de Montcada, passeig del Born, carrer de Santa Maria, Fossar de les Moreres i plaça de Santa Maria. Arribada a la basílica de Santa Maria del Mar cap a les 20.50 h. 
20.40 h. Seguici dels protocols de l'Àliga de la Ciutat. Honors de La Coronela de Barcelona i dels Trabucaires d'en Perot Rocaguinarda al Fossar de les Moreres.
20.50 h. Ball dels gegants i del Lleó a la plaça de Santa Maria del Mar.
21 h. Ball de l'Àliga de la Ciutat a la Basílica de Santa Maria del Mar.

Hi participen: Àliga de la Ciutat, la Coronela de Barcelona, els Ministrers de la ciutat, el Lleó de Barcelona, els grallers del Pi, els gegants de Santa Maria del Mar i els Trabucaires d'en Perot Rocaguinarda.

__________

DISSABTE 8

XVIII Trobada de Gegantons Infantils d’Escola i de les Colles de Barcelona
10.30 h. Plantada al Pati Manning
11.15 h. Inici el cercavila. Recorregut: plaça dels Àngels, carrer d'Elisabets, plaça i carrer del Bonsuccés, la Rambla, carrer de Ferran, plaça de Sant Jaume.
12 h. XVII Mostra de balls dels gegantons de les colles de coordinadora de Barcelona dalt de l’escenari.

Hi participen: gegantons Pippo, Gal·la, Mutafà petit, Elisenda petita, Perot lo Lladre, Quimeta dels Àngels i Tinet el Graller i Aligueta Barcelonina

XVII Mostra d’esbarts dansaires infantils i juvenils
12 h. Amb la participació de l’Esbart Català de Dansaires amb l’acompanyament de la Cobla Ciutat de Terrassa a l’Avinguda de la Catedral.

Els batecs de la Laia. IX Trobada de Tabalers.
17 h. Sortida des de la plaça Reial. Recorregut: Passatge Colom, la Rambla (carril ascendent), Ferran, plaça Sant Jaume i plaça de Sant Miquel (final a les 18 h.)

Hi participen els tabalers Kukumkids.

Actuació de l’Esbart Català de Dansaires
17:30 h. Actuació de l’esbart amb l’acompanyament de la Cobla Ciutat de Granollers a l’Avinguda de la Catedral. 

Correfoc Infantil
18:30h. Sortida del correfoc infantil amb a la participació dels diables petits del Casc Antic. Recorregut:  pl. de Sant Jaume, carrer de Ferran, la Ra9mbla, passatge de Colom i plaça Reial (final, cap a les 20 h)

Correfoc de Santa Eulàlia
20.15 h. Inici del Correfoc de Santa Eulàlia a la plaça Reial. Recorregut: Passatge Colom, la Rambla (carril ascendent), C. Ferran, plaça Sant Jaume (final, cap a les 21 h). 

Hi participen: diables del Barri Gòtic, Arpella del Barri Gòtic, Víbria de Barcelona, Percúdium, Mulassa de Barcelona, Pircussió, Dofí del Casc Antic, Kukumku, diables Tarascaires, Tarasca de Barcelona, diables de la Kinta Forka i Drac de Barcelona. 

__________

DIUMENGE 9

Matinades de Santa Eulàlia
8 h. Inici de les matinades sota la capelleta de Santa Eulàlia amb recorregut pels carrers del Barri Gòtic.

Hi participen: els grallers de les colles de la Federació de Colles de Cultura Popular i Tradicional de Ciutat Vella.

Falcons de Barcelona
10 h. Inici del cercavila dels Falcons de Barcelona amb recorregut per plaça Nova, Bisbe i plaça Sant Jaume.
10.20 h. Actuació dels Falcons de Barcelona a la plaça de Sant Jaume.

XXXVIII Trobada de Gegants de Ciutat Vella i Seguici de Santa Eulàlia
10:30 h. Plantada de gegants, de bèsties i de balls a la plaça Reial
11:30 h. Inici del cercavila de la trobada de gegants amb recorregut per passatge Colom, La Rambla (lateral ascendent), Portaferrissa, Plaça de Cucurulla, Boters, plaça Nova, Bisbe, Sant Sever, Baixada de Santa Eulàlia.
12 h. Ball de Santa Eulàlia i ofrena floral a la capelleta de Santa Eulàlia. Represa de la passejada per Baixada de Santa Eulàlia, Banys Nous, Ferran i plaça Sant Jaume.
12:45 h. Arribada Seguci de Santa Eulàlia a la plaça Sant Jaume. I Ball de la Gegantona Laia, de l’Àliga i dels Gegants de la Ciutat i Ball de Sant Eulàlia.

Hi participen: Seguici Festiu de Barcelona, Gegantona Laia, Gegants, gegantons i Nan Cucut de la Plaça Nova, Gegants, gegants petits i gegantons del Pi, Gegants del Raval, Gegants i Nan Lagarto de la Barceloneta, Gegants i gegantó de Sant Jaume, Gegants i gegants  de Sant Pere de les Puel·les, Gegants del Casc Antic i Gegants de Santa Maria del Mar, Gegants de la Casa de la Caritat i Trabucaires d’en Perot Rocaguinarda.

__________

DIMECRES 12

La Col·locació del Penó
9 h Cercavila de la Laia. Recorregut: Palau de la Virreina, La Rambla (Carril central), Ferran i Plaça Sant Jaume 
9.45 h. Col·locació del Penó de Santa Eulàlia al balcó de l'ajuntament amb la Banda de la Unitat Muntada de la Guàrdia Urbana i la balladeta de la Laia, balls i cercavila de la gegantona Laia.

Passejada de les Laies
18:45 h. Cercavila de Gegantes de Ciutat Vella. Recorregut: Rambla descendent, pla de l’Ós, Cardenal Casañas, plaça del Pi i plaça Sant Josep Oriol.
19 h. Trobada de les gegantes a la plaça Sant Josep Oriol. Plantada de les Laies i xocolatada
19.30 h. Inici de la Passejada de les Laies amb recorregut per Pi, Cucurulla, plaça Nova, Bisbe, Sant Sever. Ball de Santa Eulàlia i ofrena floral a la capelleta de Santa Eulàlia. Represa de la passejada per Baixada de Santa Eulàlia, Banys Nous, Ferran i plaça Sant Jaume.
20.25h.  Ball de Santa Eulàlia i ballada final a la plaça Sant Jaume amb la cobla Sant Jordi.

Hi participen: gegantes i gegantones de les colles de la Federació d'Entitats de Cultura Popular i Tradicional de Barcelona Vella.

Podeu consultar tota les activitats de les Festes de Santa Eulàlia al programa oficial.