19 de març de 2016
Plaça de Sant Josep Oriol, Barcelona
Activitats especials
Festes de Sant Josep Oriol

Passejada dels Oriols

11.15h. Recepció dels gegants convidats pel gegant Oriol

A la Plaça de Sant Josep Oriol i amb la participació dels Gegants del Districte de Ciutat Vella.

11.45h. Cercavila dels gegants del Districte de Ciutat Vella

Tal com fan les gegantes a la Passejada de les Laies de les Festes de Santa Eulàlia, aquest cop és el torn de les seves parelles, els gegants homes de Ciutat Vella, que surten en cercavila pels carrers del barri. Hi trobareu en Mustafà, el Mustafà petit i en Perot lo Lladre del Pi, l’Hereu de la Casa de Caritat o del Corpus de Barcelona, el nan Cu-cut, el Pippo i en Roc de la Plaça Nova, també hi veureu el Senyor Ramon i el Nan Manolito del Raval, en Pep Barceló de la Barceloneta, en Tinet el Graller i en Peret el Fanaler del Casc Antic, el Rei Salomó de Santa Maria del Mar, en Pere II el Gran i Alfons el Franc de Sant Pere de les Puel·les, no hi faltaran tampoc en Ferran de Sant Jaume, l’Emili i el Rei de la Màgia del carrer Princesa i el Felip de l’escola Sant Felip Neri, tots ells encapçalats per l’Oriol del Pi.  
Recorregut: Carrers Palla, Banys Nous, Boqueria, Rambla, Portaferrissa, Pi i Plaça de Sant Josep Oriol.

12.30h. Ofrena floral a Sant Josep Oriol

Mentre la Plaça de Sant Josep Oriol s’omple de gegants i els grallers toquen la popular tonada del Gegant del Pi, l’ofrena floral s’hissa fins l’estàtua del Sant per honorar-lo.

13.00h. Esbart Català de Dansaires. Actuació de la Secció Infantil

Els dansaires més petits de l’Esbart Català de Dansaires, degà dels esbarts a Catalunya, ens mostren les ganes que tenen de ballar.

17.00h. Jocs de Sant Josep Oriol

A la Plaça de Sant Josep Oriol podreu gaudir dels jocs per la canalla que han organitzat conjuntament: l’Esplai de Santa Maria del Pi, la Ludoteca de la Placeta del Pi, el Casal Infantil del Pati Llimona i els Geganters del Pi.

18.00h. Xocolatada per la mainada

No hi ha res millor per agafar forces després dels jocs que prendre’s una bona xocolata calenta.

18.30h. Històries i Atracaments d’en Perot Lo Lladre

En Perot lo Lladre volta pels carrers del Barri amb el propòsit de trobar aquelles botigues on amaguen els coneguts duros de xocolata i repartir-los entre els qui el vulgueu seguir. Ens hi acompanyeu?
Recorregut: Carrers Pi, Boters, Portaferrissa, Petritxol, Plaça del Pi, Cardenal Casañas, Boqueria, Banys Nous, Ave Maria i Plaça de Sant Josep Oriol.

19.30h. Històries d’en Perot Lo Lladre

Sabeu qui era en Perot Rocaguinarda, més conegut com a Perot lo Lladre? Si teniu una mica de paciència, escoltareu la història d’aquest famós bandoler.

22.00h. Ball de Festa Major

A càrrec del grup Esteve Masclans a la Plaça de Sant Josep Oriol.

Arxius: 

Organitza: