16 d'agost de 2016
Plaça Nova, Barcelona
Activitats especials
427 Festes de Sant Roc de la Plaça Nova

Un any més la Plaça Nova s'omple de festa per commemorar les 427 festes de Sant Roc. El porró llarg, la Cucanya, els Panellets, el Globus del Capità Munyón, el Cucut dalt del Ruc... Totes les singularitats de la festa major de barri més antiga de Barcelona del 12 al 16 d'agost.

9.30h. Gran Traca Despertada.
Tot seguit: Seguici tradicional de Sant Roc amb el Diable de Sant Roc, els Bastoners de l’Esbart Català de Dansaires amb el flabiolaire Joan Gómez, l’Àliga de la Ciutat, els grallers La Pessigolla, el Lleó de Barcelona, els grallers del Pi, el nan Cu-cut, els gegants infantils Pippo i Gal·la, els Gegants Centenaris de Sant Roc de la Plaça Nova, el flabiolaire Jordi Puig, la Bandera Verda de la Comissió de Festes de Sant Roc, la Cobla Ciutat de Cornellà, veïns, ex veïns i simpatitzants del barri, tot adreçant-se a la Basílica de Santa Maria del Pi.
Recorregut: Plaça Nova, av. de la Catedral, Dr. Joaquim Pou, Sagristans, Capellans, Arcs, Cucurulla, Boters, Palla, Plaça Sant Josep Oriol, Plaça del Pi, Cardenal Casañas, Roca, Portaferrissa, Petritxol, Plaça del Pi, (aturada per la Missa, es reprèn a les 11,30 h.) Plaça Sant Josep Oriol, Pi, Boters, Plaça Nova, Av. de la Catedral, Pla de la Seu, Santa Llúcia, Bisbe, (interior Palau Episcopal), Bisbe i plaça Nova.

10.00h. Fira d’Artesania des d’aquesta hora i fins a les 21.00 hores a la plaça Nova.

10.30h. Solemne Missa Cantada. A l’Altar Major de la Basílica de Santa Maria del Pi, amb el cant dels Goigs en llaor a Sant Roc, la veneració de la relíquia de Sant Roc i la benedicció dels panellets de Sant Roc que seran distribuïts entre els assistents.
Acabada la cerimònia, visita al Palau Episcopal, rebuda del senyor Bisbe i balls d’honor de l’Àliga de la ciutat, els Gegants centenaris, els gegants infantils, el nan Cu-cut, el Lleó, els bastoners i el diable de Sant Roc.
Tot seguit es procedirà a l’antiga tradició i privilegi de les Festes de Sant Roc de la col·locació de la bandera verda de la comissió, a la balconada principal del Palau, des d’on presidiran la Festa. La cerimònia de col·locació de la bandera es podrà seguir des de la plaça Nova.

12.15 h. Ofrena floral a Sant Roc de la Plaça Nova. La imatge de Sant Roc de la Plaça Nova i el gos de color blau cel, va ser recuperada l’any 2015.
Tot seguit: Ball del Centenari dels Gegants de Sant Roc de la Plaça Nova. En versió per a cobla del mestre Jordi León.
A continuació: ball de bastons, ball dels gegants infantils Pippo i Gal·la, ball del nan Cu-cut, ball del Lleó de Barcelona, ball de l’Àliga de la Ciutat i ball del diable de Sant Roc.
Tot seguit: “el Porró Llarg” com ho fa des de l’any 1830, el “Porró Llarg”, ple de bon vi, romandrà tot el dia a la plaça Nova, per a que begui tot aquell que pugui aixecar el seu llarguíssim galet.

12.30 h. Ballada de Sardanes a càrrec de la Cobla Ciutat de Cornellà.

13.00 h. Cucanya de la Plaça Nova.

18.00 h. Festival Infantil:
18.00 h. Titelles tradicionals catalans amb la Companyia Sebastià Vergés (18.00 h.),
18.40 h. Enlairament del Globus del Capità Muyón.
Lliurament dels premis dels concursos de Cucanya i de Dibuix.
19:00 h. Pallassos amb el grup Pallassos de l’Arlequí.

19.30 h.Cucanya de la Plaça Nova darrera oportunitat de passar-la aquest any.

20.30 h. Actuació del degà dels esbarts de Catalunya Esbart Català de Dansaires. Que presentarà un selecte programa de danses tradicionals catalanes. Amb l’acompanyament musical de la Cobla Ciutat de Cornellà.

22.15 h. “Va tocada” 20è aniversari de Percúdium amb el grup de percussió: Percúdium

22.30 h. XXXIII Correfoc amb els Diables del Barri Gòtic, l’Arpella del Barri Gòtic i la Víbria de Barcelona.
Recorregut: Plaça Nova, Palla, Banys nous, Baixada de Santa Eulàlia, Sant Sever, Sant Felip Neri, plaça de Sant Felip Neri, Montjuïc del Bisbe, plaça Garriga i Bachs, Bisbe i plaça Nova.

23.00 h. Final de les Festes de Sant Roc 2016 Castell de focs a càrrec de: Pirotècnia Igual.

Arxius: 

Organitza: