15 d'agost de 2016
Plaça Nova, Barcelona
Activitats especials
427 Festes de Sant Roc de la Plaça Nova

Un any més la Plaça Nova s'omple de festa per commemorar les 427 festes de Sant Roc. El porró llarg, la Cucanya, els Panellets, el Globus del Capità Munyón, el Cucut dalt del Ruc... Totes les singularitats de la festa major de barri més antiga de Barcelona del 12 al 16 d'agost.

10.00h. Fira d’Artesania des d’aquesta hora i fins a les 21.00 hores a la plaça Nova.

12.00h. La Festa del Gos. Proves i exhibicions d’ensinistrament caní a càrrec de: Club d’Agility Ciutat Comtal.
Tot seguit: 44a. Tradicional salutació del gos a Sant Roc. Presentació de tots els gossos del barri. Repartiment de records. amb la col·laboració de Reial Societat Canina de Catalunya.

13.30 h. Cucanya de la Plaça Nova.

17.30 h. XXXV Trobada i ball de gegants. Balls i cercavila amb els gegants de la Ciutat, del Pi, del Raval, de la Barceloneta, del Casc Antic, de Sant Pere de les Puel·les, de Sant Jaume, del carrer de la Princesa, els bouets i la vaqueta del Raval i els amfitrions de la Plaça Nova: els gegants centenaris Roc i Laieta, els gegants nous Roc i Laia, els gegants infantils Pippo i Gal·la, el nan Cu-cut i els grallers La Pessigolla.
La trobada finalitzarà amb el “Ball a quatre” dels gegants centenaris i els gegants nous de la Plaça Nova. Aquest ball va ser estrenat en el norantè aniversari dels gegants i, només, es va tornar a realitzar en el seu centenari.
Recorregut: Plaça Nova, Arcs, Portal de l’Àngel, Canuda, Santa Anna, Comtal, Magdalenes, Ripoll, Sagristans, Capellans i plaça Nova. Col·labora Casa Santiveri.

19.15 h.Xocolatada popular agraïm la col·laboració de les veïnes i els veïns que fan possible la xocolatada.

22.00 h. Cantada d’havaneres amb el grup: Cavall Bernat

Arxius: 

Organitza: